Sådan vælger du den rigtige efterskole

Et år på efterskole er en god mulighed for, at du kan blive klogere på, hvad du gerne vil. Men også et år, hvor du lærer at blive mere selvstændig og moden, imens du får lov til at dyrke lige netop din særlige interesse. Her får du nogle gode råd, hvis du gerne på efterskole, og har du svært ved at finde ud af, hvilken du skal vælge.

Særlige interesser til enhver

Tiden på efterskole er meget mere end socialt samvær. På mange efterskoler spiller det faglige en ligeså stor rolle. Den store forskel på folkeskole og efterskole er, at man kombinerer det boglige med det kreative og aktive meget mere.

Det kan være, du spiller et instrument musik på højt niveau, eller gerne vil blive bedre til at spille med andre. I Danmark har vi en lang tradition for at kombinere musikken med det faglige, og det kan skabe en hel særlig fællesskabsfølelse. Hvis du leder efter en anerkendt musikefterskole, kan eksempelvis fremhæves Tølløse Privat- og Efterskole på Vestsjælland.

Hvordan finder jeg en efterskole

Listen over efterskoler i Danmark er lang, og den kan være svær at overskue. Derfor er det vigtigt, at du gør dit forarbejde, så du ikke ender et forkert sted.

Du hurtigt udelukke en del ved at finde de efterskoler, der tilbyder valgfag og linjer, som du er særligt interesseret i.

Desuden skal du tage højde for det geografiske. Vil du gerne langt væk hjemmefra, eller foretrækker du, at det kun er en kort kørertur hjem i weekenden.

Hvert år afholdes Efterskolernes Dag, hvor du kan komme til åbent hus på efterskolerne. Når du besøger stedet fysisk, kan du nemmere danne dig et billede af skolen og mærke, om det er et sted for dig.