Lejringspudens velsignede fordele

Kært barn har mange navne. Det gælder også lejringspuden. Den kendes også som boomerangpude eller bananpude på grund af dens form. Hos YouCare hedder den en Body Pude.

Lejringspuden bruger du under graviditeten til at smertelindre og forebygge tryksår. Det kan være en tung oplevelse at være gravid. Især i de sidste uger kan det være svært at finde en ligge- eller siddestilling hvor du slapper af. Her kan lejringspuden hjælpe.

Smertelindring

Når du er gravid har du nok erfaret hvad det vil sige at være øm eller have direkte ondt. Det er svært at vænne sig til og du kan næsten ikke vente til det er slut. Men en lejringspude kan lindre smerten.

Du sidder ikke længere godt i en stol og sengen er ubekvem. Det er fordi dine hofter og ryg er under et unormalt pres som kræver en pude der kan aflaste i stedet for.

Mulighed for at sove på siden

Jo længere du er henne i graviditeten opdager du hvor belastende det er at sove på siden. Det er svært at vænne sig til at sove på ryggen – og det er heller ikke afslappende med en ekstra person midt på maven.

En lejringspude giver dig den nødvendige støtte til at sove på siden igen. Den tager presset af og samtidig øger dit sideleje blodcirkulationen. Og det er rigtig godt for dig.

Uafbrudt søvn

Du bliver ikke et gladere menneske af at blive afbrudt i din søvn ti gange hver nat. Du bliver gnaven, træt og øm. Ved at sove med en lejringspude slipper du for smerterne og du får muligheden for at slappe af og sove igennem.

Søvn er vigtig og det er særligt godt for barnet at du holder dig sund og veludhvilet i graviditeten. Barnets helbred afhænger af dig og dit immunforsvar.