Bliv fri for generende og blændende sol med solafskærmning

Bliver du generet af sen eftermiddagssol, der blænder dig i dit hjem? Eller gør den skarpe morgensol arbejdet på kontoret så godt som umuligt? For mange kan lange perioder med direkte sol føre til irritation og migræne. Med effektiv solafskærmning behøver det ikke længere være et problem.

De fleste kender deres hjem eller arbejdsplads godt nok til at vide, hvor og hvornår solen kan blive irriterende. I Danmark ændrer solens position sig drastisk fra sommer til vinter, og derfor kan man have brug for en fleksibel løsning. Solafskærmning kan netop tilpasses de forhold, der er i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Solafskærmning er en løsning, der hindrer solens stråler i at blænde, men stadig lukker masser af naturligt lys ind. På den måde er det altså en meget anderledes løsning end for eksempel gardiner, der kan mørklægge et rum fuldstændigt.

Modsat gardiner monteres solafskærmning oftest på ydersiden af en bygning, og derfor optager det ikke plads eller opmærksomhed i dit vindue.

Professionel solafskærmning kan forbedre lysindfaldet betragteligt

Man kan montere solafskærmning på to måder: Vandret, som en slags skygge i stil med en kasket, på bygningens facade, eller lodret, i tilpas afstand fra bygningen.

Afskærmningen kan være statisk eller fleksibel. Du kan for eksempel få roterbare lameller, så du til enhver tid kan justere den mængde lys, der lukkes ind. Omvendt kan du også få en helt fast solafskærmning. Den fleksible løsning er mere omfattende, men giver dig også større kontrol med lysforholdene.

Dit valg af løsning afhænger helt af dine behov og de lysforhold, du oplever. Har du brug for at dæmpe belysningen betragteligt eller helt udelukke lyset fra et rum, bør du undersøge andre løsninger som f.eks. mørklægningsgardiner.