Robotløsninger er fremtiden

image

Mennesker har længe været fascineret af robotter. Ideen om en intelligent maskine, som er både stærk og effektiv har skabt både glæde, fascination og frygt. Robotterne har fandtes i vores fantasi, længe inden de fandtes i virkeligheden.

I film, bøger og i mennesker hoveder er robotter tit fremstillet som en slags menneskelignende maskiner, der kan tænke, tale og opføre sig som et menneske. I nogle sci-fi universer, er robotterne endda så udviklet, at de har deres egen personlighed. Ofte mangler robotterne dog de følelsesmæssige aspekter af menneskesindet.

Robotterne optræder i mange forskellige roller. Nogle gange er robotterne menneskets fjender. Enten tjener de onde mennesker, eller de er blevet så intelligente, at mennesker ikke længere kan styre dem. Andre gange er robotterne menneskets venner og hjælpere. Her agerer de som tjenende ånder, der enten er venlige eller umælende ledsagere.

Robotter er praktiske

I virkeligheden ser det ud til, at det er billedet af den tjenende robot, som er mest realistisk. Robotterne er nemlig ikke længere blot mærkelige figurer i film og bøger. De er blevet til virkelighed, og selvom de ikke minder det mindste om mennesker, er de uhyre praktiske hjælpere i dagligdagen.

I mange private hjem, er rengøring og græsslåning blevet overtaget af robotter. Det er ikke som tjenere i en film, men mere som et praktisk møbel.

image-1

Også i industrien har robotterne gjort deres indtog. De kan nemlig udføre en lang række opgaver bedre end mennesker. Derfor bliver flere og flere arbejdsfunktioner overtaget af mere eller mindre intelligente maskiner. Det betyder, at mennesker har tid til andre væsentlige opgaver. Dermed øges produktionen.

Robotterne er altså fremtiden i mange brancher. Det betyder ikke at de overtager al ting. Det betyder bare, at mennesker for en hjælpende hånd fra teknologien. Derfor bør vi alle se efter smarte robotløsninger.